FAQ

De câte ori pot dona?

Legile în vigoare din România reglementează un număr de 3 donări/an pentru femei și 4 donări/an pentru bărbați.

De ce nu donează lumea?

Printre motivele cele mai des invocate de către potențialii donatori se numără lipsa timpului, lipsa unor informații concrete cu privire la actul donării, frica de ace, durata lungă de așteptare până la donarea propriu zisă.

De ce timpul de așteptare în cadrul Centrului de Transfuzii e atât de mare ?

Înainte de fiecare donare, fiecare potențial donator trebuie să completeze un chestionar și să fie verificat de medicii Centrului de Transfuzii. Astfel până la donarea propriu zisă un potențial donator poate petrece chiar și 30 de minute în cadrul acestui circuit. Aceste măsuri sunt luate pentru a minimaliza riscul de donare a unui produs ce nu poate fi folosit.

Dacă nu pot dona cu ce anume pot ajuta?

Dacă nu îndeplinești una dintre condiții, poți oricând să ni te alături în demersul nostru de a aduna cât mai mulți donatori. Cheamă-ți prietenii, familia și răspândește informațiile cu privire la beneficiile donării atât pentru pacienți, dar mai ales pentru donator.

Sănătatea mea are de câștigat dacă donez?

Cu fiecare donare corpul uman își reînoiește elementele ce alcătuiesc sângele. După donare te vei simți plin de energie și, conform studiilor, riscul de a dezvolata boli cardiovasculare, cancer și alte afecțiuni scade spectaculos, sistemul imunitar fiind revitalizat.

Doare atunci când donezi?

Procesul de donare este un proces lipsit de durere. Frica de ace este ușor de combătut mai ales dacă participi la evenimentele noastre și unul dintre voluntarii noștrii te va ține de mână.

La ce este folosit sângele meu?

După donare sângele este testat și împărțit în mai multe produse. Fiecare produs poate fi folosit la persoane diferite astfel tu poți salva chiar și TREI persoane diferite.

 


– Pe măsură ce primim întrebările voastre vom popula această listă! Don’t be shy! –