Blog

Recolta de vară: dăm startul schimbării!

Către toţi donatorii noștri cu inima mare,

Ziua de 22 august a reprezentat, atât pentru asociaţia Trei Vieți, cât şi pentru populaţie, debutul unei schimbări benefice pentru o societate mai deschisă la ideea de a ajuta.  Primul nostru eveniment, “Recolta de vară”, şi-a propus, pe lângă creşterea numărului de donatori de sânge,  să promoveze  o altfel de perspectivă asupra acestei acţiuni.  

Sala de aşteptare a Centrului de Transfuzie din Iaşi a fost  cuprinsă de o atmosferă relaxantă, plăcută, donatorilor oferindu-li-se posibilitatea de a servi din prăjiturile, limonandă sau cafeaua puse la dispoziție cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri. În timp ce o melodie liniștitoare rula pe fundal, membrii voluntari ai asociației Trei Vieți au ținut companie donatorilor, explicându-le despre detaliile procedurii și chiar încurajându-i înainte de aceasta.

Abordarea noastră diferită a făcut ca, la finalul evenimentului, să ne putem lauda cu un număr de aproximativ 60 de donatori. Nu este un număr mare, comparativ cu obiectivele noastre viitoare, însă este un număr de început care promite o schimbare.

Scopul nostru nu se limitează strict la convingerea maselor populaționale să doneze, ci la a evidenția importanța ideii de a dona, astfel încât, după o perioadă de desfășurare a activității, să dispunem de o societate a cărei mentalitate a fost îmbunătățită din acest punct de vedere și este mai înclinată spre donarea de sânge.

Pentru noi, acesta reprezintă începutul unui frumos proiect, în care sperăm să atragem cât mai multă lume, atât ca donatori, cât și ca voluntari. Idei și putere de muncă avem, însă avem nevoie de voi, oameni cu suflet mare, pentru a putea salva împreună vieți!

Autor: Denisa Țugui